Sunete Sub.Sol – Blog Hip Hop

share

Comunicat Galaxiu Studio / Nane

Prin acest comunicat doresc sa confirm faptul ca “Nane“, pe numele sau Cherescu Stefan, fost artist-colaborator Galaxiu Studio Romania, sau orice alta entitate care il reprezinta sau il va reprezenta in viitor, nu are  nici un drept de a lansa/difuza/comercializa sau promova oricare dintre piesele produse in Galaxiu Studio Romania intre 2009 si 2010 inclusiv piesa “Inapoi in Viitor” (“Generatii“) lansata pe 05.01.2011 sub forma de online “leak” pe internet. Folosirea lor in scopuri promotionale sau comerciale de oricine este considerata furt  intelectual si incalcarea dreptului de autor.

Piesa cu titlul “Inapoi in Viitor” sau “Generatii” a fost publicata  pe 05 ianuarie 2011 pe website-ul unui prieten apropiat al lui Cherescu Stefan (“Nane“) sub forma de “leak”, fara accordul meu sau a oricarui reprezentant Galaxiu Studio Romania , entitate ce detine drepturile legale pe toate productiile Nicalai facute incepand cu 2009. Cu toate ca acesta din urma avea contactele si posibiliatea de a ne contacta pentru a cere accordul sau a ne anunta de existenta piesei, webmaster-ul a omis sa faca acest lucru, publicand “leak”-ul. Varianta piesei disponibile pe internet nu este forma finala ci doar ultima varianta de mix transmisa artistului spre ascultare la sfarsitul lunii septembrie 2010.
Galaxiu Studio Romania nu a impartit absolut nimanui nici un material semnat Cherescu Stefan (“Nane”) si produs Nicalai pe durata celor 2 ani de colaborare, iar artistul in cauza nu avea absolut nici un drept sa faca acelasi lucru. Astfel,pentru a fi mai concis, faptul ca piesa a ajuns in mainile unor posibili “binevoitori” care mai apoi au incarcat-o  pe internet (asa cum artistul sustine in declaratia oficiala) reprezinta din punctul meu de vedere cat si din punctul de vedere oficial Galaxiu Studio Romania vina exclusiva a artistului mai sus mentionat.
Colaborarea intre Cherescu Stefan (“Nane“) si Galaxiu Studio Romania s-a terminat in momentul in care artistul in cauza a refuzat sa semneze contractul de productie cu studio-ul nostru. Astfel a hotarat sa nu se achite de serviciile oferite de catre  Galaxiu Studio Romania pe parcursul perioadei de colaborare . Invocand necesitatea ajutorului din partea unui avocat pentru a intelege documentul, Cherescu Stefan (“Nane”) a amanat semnarea contractului aproximativ o luna de la primire, uitand practic de toate serviciile oferite in avans de studio-ul nostru pentru buna desfasurarea a activitatii artistice. Artistul a beneficiat de cazare (in total 24 de nopti) in incinta Hotelului Petrosani pe perioada inregistrarii pieselor pentru album cat si la mixtape-ul “Relaxo“, a beneficat de 3 mese pe zi, ore de studio (insumate in total un numar de 154 contand orele de inregistrare, mixaj, productie si masterizare), de un videoclip filmat pentru piesa “Asta-s Io” si de servicii complete de acomodare. In schimb el nu s-a achitat de nici o promisiune facuta catre reprezentantii Galaxiu Studio Romania . Nu a recuperat in nici un fel investitia si nici nu intentiona la data respectiva sa o faca.
In ultima instanta, odata cu incheierea colaborarii pe cale amiabila, Cherescu Stefan (“Nane”) a acceptat verbal sa nu foloseasca nici una dintre piesele produse. Personal nu mi-am dat si nici nu imi voi da accordul pentru ca aceste piese sa fie folosite in orice scop protejabil de legile in vigoare. Astfel semnand productia si compozitia, sunt pregatit sa pornesc toate demersurile legale pentru a impiedica orice parte/entitate, persoana fizica sau juridica interesata de difuzare in scopuri de promovare sau comercializare si/sau orice gen de prestatii “live” a pieselor produse pentru Cherescu Stefan (“Nane“),  intre 2009 si 2010 de catre Galaxiu Studio Romania , inclusiv piesa “Inapoi in Viitor” aka “Generatii“.
Din punct de vedere legal artistul Cherescu Stefan (“Nane”) nu detine drepturile complete, el fiind doar textierul pieselor in cauza. Tocmai din acest motiv, nu are nici un drept sa schimbe numele unei productii  fara acordul meu sau acordul scris a unui reprezentant Galaxiu Studio. In cazul de fata consider ca schimbarea numelui piesei de la “Inapoi in Viitor” la “Generatii” este o fapta ilicita ce confirma implicarea directa a artistului in incalcarea drepturilor de autor ce-mi apartin. Piesa a fost compusa de mine si produsa in Galaxiu Studio. Din punctul meu de vedere si inclusiv din punctul de vedere Galaxiu Studio Romania , pentru a isi refolosi textele, artistul are dreptul sa reinstrumenteze si mai apoi  sa-si  renumeasca piesa folosind doar textul, acesta fiind singura parte pentru care Galaxiu Studio Romania sau Nicalai nu are nici un drept.

Folosind insa instrumentalul si productia mea, Stefan Cherescu (“Nane”) isi asuma in momentul de fata drepturile pe compozitie si productie fara vreo baza legala sau consimtamantul meu.

Declar oficial ca nu exista nici o intelegere verbala sau scrisa intre Cherescu Stefan (“Nane“) si Galaxiu Studio Romania care sa ateste faptul ca  orice  reprezentant Galaxiu Studio Romania a  acordat artistului drepturi de folosire a oricarui material ce implica drepturi de autor apartinandu-mi mie, Nicolae Oncescu sau Galaxiu Studio Romania.

In baza acestui comunicat, doresc retragerea piesei de pe oricare din mediile de promovare oficiale pe care ea a fost deja mediatizata si scuze publice din partea artistului Cherescu Stefan (“Nane”) pentru folosirea ilegala a unei productii ce nu-i apartine.

In final, ca nota personala la acest comunicat, tin sa precizez ca am investit timp in acest copil si am considerat ca merita. Consider in continuare ca este talentat dar condamn ferm si vehement comportamentul, profesionalismul si etica de care acesta a dat dovada in urma colaborarii noastre.

Nicolae Oncescu

C.E.O Galaxiu Studio Romania.

0 răspunsuri

  1. Nu-mi place baiatu` asta. Nici nu si-a deschis bine ochii si crede ca e cineva in rap sau in muzica din rRomania. Daca clipul asta a ajuns aici pe site, credeam ca e important dar m-am inselat. Vad ca a stat cateva zile sa raspunda la comunicatul lui Nicalai. Dovada: prea multe taieturi. Daca are flow, cum zice, dadea un raspuns mai fluent si mai bine gandit, fara modificari. Pfff… Anyway, I don`t give a shit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *